Minecraft'ta Akvaryum Nasıl Yapılır?
Kesinlikle Minecraft'ın denizlerine ve okyanuslarına dalıp suyun sunduğu her şeyi görme fırsatınız oldu. Tatlı sudan tropikal balıklara ve hatta kaplumbağalara kadar her şey!
Keşke tüm o rengi ve heyecanı Minecraft evinize getirmenin bir yolu olsaydı...
Akvaryumlar her evin dekorasyonu için mükemmel bir malzemedir.
Minecraft'ta akvaryum yapmayı biliyorsanız, tüm o sevimli balıkları ve kaplumbağaları evinize geri getirebilirsiniz.
Oturma odanızı aydınlatacak küçük bir balık tankından, bir malikanenin büyük bir odak noktasına kadar, akvaryum kesinlikle konuklarınızı etkilemeye yardımcı olacaktır.
Balık Bulma
Akvaryumunuzda beslemek istediğiniz su canlılarının türüne bağlı olarak bakabileceğiniz birçok yer var.Minecraft'ta gördüğünüz herhangi bir balığı bir kovaya koyup evinize götürebilirsiniz; somon, morina, tropikal balık ve hatta balon balığı. Çok büyük bir akvaryum istiyorsanız, ayrıca cins kaplumbağalar da yetiştirebilirsiniz.
Somon veya morina arıyorsanız şanslısınız çünkü bunlar oyundaki en yaygın balıklardır. Yeterince derin oldukları sürece hemen hemen her türlü suda bulunabilirler.
Tropikal balıklar ve balon balıkları için durum farklı. Büyük ihtimalle tekneyle daha derin sulara seyahat etmeniz gerekecek.
Tropikal balıklar sıcak okyanus türlerinde veya yemyeşil mağaralarda bulunabilir ve 8'li sürüler halinde ortaya çıkarlar. Okyanuslarda sadece 13 blok veya daha düşük bir derinlikte, genellikle oyuncudan en az 24 blok uzakta yumurtlarlar.
Balon balığı yalnızca ılık okyanus varyantlarında bulunur; bunlar ılık okyanus, derin ılık okyanus ve sıcak okyanus biyomlarıdır.
Diğer balık türlerinin aksine, balon balığı yaklaşıldığında şişerek ve oyuncuyu sokarak kendini koruyabilir . Bunu yaparken 5 saniye boyunca zehir hasarı verir.
Farklılıklara bakılmaksızın, tüm balıklar yakalanması çok kolaydır. Elinizde boş bir kova ile istediğiniz balığa doğru yüzün ve sağ tıklayın. Bu, kovanızı su ve balıkla dolduracaktır.
Kaplumbağaları Bulmak
Kaplumbağalar tam olarak balık sayılmazlar, ancak yine de akvaryumunuz için eğlenceli birer canlı olabilirler.
Genellikle karlı plajlar ve taşlı kıyılar hariç plajlarda yumurtlarlar. Işığın yeterince parlak olduğu kum bloklarında, bazen küçük gruplar halinde doğrudan yumurtlarlar.
Kaplumbağalar ya tasmalı olarak tutulabilir ya da deniz çayırıyla götürülebilir. Kaplumbağaları yetiştirmek istiyorsanız, yumurtalarını bırakmak için her zaman yumurtlama bloklarına geri dönmeye çalışacaklarını ve başka türlü yumurtalarını bırakmayacaklarını unutmamak önemlidir.
İpek dokunuş büyüsü kullanılarak herhangi bir kaplumbağa yumurtası hasat edilebilir.
Bir Akvaryum Yapımı
Artık balıklarınızı topladığınıza göre, onlar için yeni bir yuva inşa etmenin zamanı geldi.Balık tankınızı inşa ederken ne kadar büyük olmasını istediğinizi ve ne kadar canlı olmasını istediğinizi aklınızda bulundurmanız önemlidir.
Daha küçük tanklar sadece bir veya iki balıkla, belki de dekorasyon için tek bir Denizotu bloğuyla iyi görünür. Bunlar herhangi bir odaya dahil edilmesi kolaydır ve etraflarına dekorasyon yerleştirmek eğlencelidir.
Öte yandan büyük akvaryumlar çok daha fazla yer kaplayabilir ve hatta biraz arazi düzenlemesi veya peyzaj düzenlemesi gerektirebilir.
Minecraft'ta Küçük Bir Balık Tankı Nasıl Yapılır
Eğer çok fazla alanınız yoksa endişelenmenize gerek yok çünkü üssünüzün içerisinde balıklarınız için küçük bir balık tankı yapmanın birçok yolu var.Küçük bir tank inşa etmenin en sevdiğim yolu, suyu tutmak için evimin duvarlarını kullanmaktır. Suyu yerleştirmek için tüm bir bloğun boş olması gerektiğini ve ardından suyu içeren bloklar için ek alana ihtiyacınız olduğunu unutmayın.
Bu, daha önceleri küçük bir tank istediğimde bana sorun çıkaran bir şeydi.
Bu yüzden evimin duvarlarını her zaman kullanırım ve suyu yerleştirmek için içlerine kazarım. Daha sonra etrafını mobilyalarla dekore ederim.
Balık tankının etrafına raflar yerleştirerek onu bir şömine parçasının parçası haline getiriyorum. Ladin tuzak kapakları kullanarak bütüne detaylar ekliyorum.

Dekorasyonunuzdan memnun kaldığınızda ve tankınızın hazır olduğunu düşündüğünüzde balıklarınızı ekleyebilirsiniz.
Balığın önüne bir kova su koyup mercan veya deniz yosunuyla süsleyebileceğiniz gibi, balığınızı doğrudan içine de koyabilirsiniz.

Minecraft'ta Büyük Bir Akvaryum Nasıl Yapılır
Bazen büyük bir akvaryum yapmak küçük bir tank yapmaktan biraz daha kolay olabilir çünkü çok daha fazla alanınız ve özgürlüğünüz olur. Ancak uzun vadede çok daha fazla malzemeye, özellikle de olmazsa olmaz olan cam ve cam panellere ihtiyaç duyduğu açıktır.İlk önce, inşa etmek için hangi malzemeleri kullanmak istediğinizi bulmak iyi olur. Seçtiğiniz desenle bir Araç çubuğuna sahip olmak burada işe yarayabilir.
Kumu genellikle akvaryumumun olmasını istediğim şekilde yerleştiriyorum. İstediğim boyutu ve genel düzeni belirlememe yardımcı oluyor.

Bu akvaryumu odanın ortasına kuruyorum ve ona yıldız/daire şekli veriyorum. Uzun bir akvaryum yapmayı planlıyorum.
Kumu çevrelemek ve camı üstüne yerleştirmek için taş tuğla merdivenler kullanıyorum, böylece alanımdan en iyi şekilde yararlanıyorum. Cam duvarı biraz yükselttikten sonra akvaryumun en altını tek bir 'katman' suyla dolduruyorum, sadece bir blok yüksekliğinde.
Bu şekilde, yosunlar hariç, akvaryumun tabanına koymak istediğim deniz yosunu, mercan, deniz turşusu ve diğer süsleri koyabiliyorum.
Yosunlara fazla saldırmayacağım çünkü manzarayı kapatmasını istemiyorum.
Bu ayrıca kullandığım blokların suyu tutup tutmayacağını görmeme yardımcı oluyor. Tutmamaları durumunda ve yanlışlıkla evimi su basması durumunda suyu kolayca giderebilirim.
Burada akvaryum tabanının çok düzgün olmasını istemediğime karar veriyorum, bu yüzden yan tarafa küçük bir kum tepeciği yapıyorum.
Akvaryumun tabanından memnun kaldıktan sonra, tek yapmam gereken tatmin olana kadar akvaryumu suyla doldurmaya ve etrafındaki duvarları yükseltmeye devam etmek.
Akvaryumun üstünü kapatmadan hemen önce balıklarınızı ve kaplumbağalarınızı eklemeniz en iyisidir. Bu şekilde, inşa etmenize ve dekorasyonunuza engel olmazlar ve sudan dışarı atlamaları konusunda endişelenmenize gerek kalmaz.

Eğer bol miktarda alanı olan özellikle büyük bir akvaryum inşa ediyorsanız, yunus eklemeyi bile düşünebilirsiniz.