Minecraft'ta Noel Ağacı Nasıl Yapılır?

Resim Yükle

Slaves

Admin
Admin
Üye
13 Nis 2025
1,108
520,745
885
Admin
www.mt2-pvpserverler.com

Minecraft'ta Noel Ağacı Nasıl Yapılır?​

Bazen dünyanızı biraz canlandırmaya ihtiyacınız olur ve bunu bir Noel ağacıyla yapmanın en iyi yolu ne olabilir!
Noel ağaçları, evinizin veya kasabanızın merkezini süsleyerek herkese renk ve nostaljik bir neşe katabilir.
Bu yazımda sizlere Minecraft'ta kendi tarzımda bir Noel ağacının nasıl yapılacağını, nasıl süsleneceğini ve nasıl yapılacağına dair fikirler vereceğim.

Bir Ağaç Seçimi​

Her yılbaşı süslemesinde olduğu gibi en büyük endişe her zaman mükemmel ağacı seçmek olacaktır.

Küçük ve sade bir şeye mi yoksa üssünüzün veya kasabanızın üzerinde yükselecek büyük bir merkez parçasına mı ihtiyacınız var?

Ne yapmak istediğinize bağlı olarak dünyada halihazırda var olan bir ağacı seçebilir veya var olan bir ağaç türünü dikebilirsiniz.

Eğer kaynaklarınız ve zamanınız varsa , elinizdeki blokları kullanarak tamamen kendi başınıza özel bir ağaç yapabilirsiniz.

Mevcut Bir Ağacı Kullanma​

Sıfırdan bir ağaç inşa etmek zor olabilir, özellikle de çok fazla alanınız yoksa veya kaynaklarınız sınırlıysa.

Hızlı bir çözüm, halihazırda var olan bir ağacı süslemektir. Üssünüzün nerede olduğuna bağlı olarak, kolayca seçebileceğiniz bir dizi ağaç türüne sahip olursunuz.

Kişisel favorilerim ladin ağaçlarıdır çünkü tipik Noel ağaçlarına en çok onlar benzer. Koyu meşe, normal meşe, huş ağacı veya hoşunuza giden herhangi bir ağaç da kullanabilirsiniz ancak ladin yapmaya çalıştığımız şeye en yakın olanı gibi görünüyor.

1744279897872.png

İstediğiniz ağaç tam olarak istediğiniz yerde yoksa, kolayca bir fidan alıp istediğiniz yere dikebilirsiniz. Sadece seçtiğiniz ağaç türünü kesin ve fidanların düşmesini bekleyin.

Fidanın büyümesini hızlandırmak için kemik unu kullanabilirsiniz. Ağacın ortalamadan daha uzun olmasını istiyorsanız, daha büyük bir türe dönüşmesini sağlayabilirsiniz.

Bunu yapmak için fidanın etrafına toprak veya parke taşı gibi sağlam bloklar yerleştirin. Fidanda kemik unu kullanın ve bloklar ağacın normalden biraz daha uzun büyümesini sağlayacaktır.

Minecraft'ta Büyük Ladin Ağaçları Nasıl Yetiştirilir​

Büyük ladin ağaçları daha soğuk biyomlarda bulunabilir, ancak herhangi dört ladin fidanından bir tane yetiştirebileceğinizi biliyor muydunuz?

1744279909241.png

Fidanları toprak (veya herhangi bir toprak çeşidi) üzerine kare şeklinde yerleştirin ve kemik unu kullanın. Bu şekilde süsleyebileceğiniz dev ladin ağaçlarının birçok çeşidinden birini elde edeceksiniz.

Sadece ağaç için yeterli alan olduğundan ve büyümesini engelleyecek hiçbir şeyin olmadığından emin olun.

1744279918271.png

Özel Noel Ağacı Yapımı​

Minecraft'ta sıfırdan bir ağaç inşa etmek oldukça zor olabilir, özellikle de büyük ve gösterişli bir ağaç istiyorsanız. Bu yüzden bunları boyutlara göre ele alacağız.

Kendiniz yapabileceğiniz en küçük ve en basit ağaç, bir blok genişliğinde gövdesi olan bir ağaç olurdu. Bu ağacı daha büyük gösterecek şey, gölgeliği olurdu.

Yine bu tarz yapılar için favorim ladin ağaçlarıdır, dolayısıyla inşa ederken çoğunlukla ladin kütükleri ve ladin yaprakları kullanıyorum.

Eğer normal bir ağaç kadar büyük veya kalın bir şey istemiyorsanız, ağacınızı yapmadan önce yaprakların altına normal bir çit de yerleştirebilirsiniz.

Genellikle ağaç ne kadar uzunsa, gölgelik de o kadar aşağıya doğru yayılmak zorunda kalacaktır.

Tek bir blok sizin için yeterince geniş değilse, genişliği her zaman artırabilirsiniz. 2×2 veya 3×3 genişliğin neredeyse mükemmel olduğunu düşünüyorum, özellikle de 3×3 size sonunda yıldızınızı konumlandırabileceğiniz bir merkez sağladığı için.

Elbette, her zaman bundan daha büyüğünü de yapabilirsiniz.

1744279928469.png

Beğendiğim bir boyuta karar verdikten sonra, ağacın hem etrafına hem de etrafındaki toprağa kökler ekliyorum.

Gövdeniz olduğunda, çok sayıda Yaprağa ihtiyacınız olacak . Daha önce yaptığım gibi ladin yaprakları kullanıyorum. Ağacın yüksekliğinden dolayı, öncelikle yaprakların nasıl dallanmasını istediğimi sadece bir tarafı yaparak ve ona uzaktan bakarak haritalamaya çalışıyorum.

1744279937963.png

Görünüşünden memnun kaldığımda diğer taraflara kopyalayıp boşlukları dolduruyorum. Ağacımı neredeyse tamamen simetrik tutuyorum ama siz yapmak zorunda değilsiniz.

Şekillerle denemeler yapmaktan çekinmeyin.

1744279947187.png

Minecraft'ta Noel Ağacı Süslemek​

Ağacınız hazır olduğunda yaratıcı olmanın zamanı geldi! Bir ağacı süslemenin sonsuz seçeneği ve yolu var.

Ağacınızı neyle süsleyeceğinizi seçmek zor olabilir, çünkü yaprak bloklarının üzerine doğrudan pek çok şey yerleştirilemez. Fenerler, ruh fenerleri, mumlar ve diğerleri bir seçenek değildir.

En kolay yol renkli yün blokları kullanmaktır. Bunlar süs, süs eşyası ve hatta ağacın altında hediye olarak kullanılabilir. Büyük olmalarına ve daha küçük ağaçlarda hantal görünmelerine rağmen.

1744279958209.png

Doğal bir yol da izleyebilirsiniz. Ağaçlara yerleştirebileceğiniz Froglight , Shroomlight, Moss, Vines ve Glowing Lichen gibi oldukça fazla blok var. Bunlardan hasat etmek ve Vines yetiştirmek en kolayı.

Benim kişisel olarak, hantal dekorasyon sorununu aşma yöntemim, ürün çerçeveleri kullanmaktır.

Öğe çerçeveleri yaprak bloklarının yanlarına yerleştirilebilir ve oyundaki hemen hemen her bloğu veya öğeyi tutabilirler. Bu şekilde, çok fazla yer kaplamadan renkli yün bloklarını (diğer seçenekler pişmiş toprak veya beton bloklar olabilir) kullanmaya devam edebilirim.

Ayrıca, eğer parlayan eşya çerçeveleriniz varsa, bunları da ağacı biraz aydınlatmak için kullanabilirsiniz.

Aksi takdirde hala yüzen mumlar kullanıyorum. Mumlar yaprak bloklarının üzerine yerleştirilemez, ancak altlarında blok yoksa kırılmazlar, bu da onları ağacımız için mükemmel büyülü ışık yapar!

Son olarak farklı süslemeler veya hediyeler için özel başlıklar kullanmayı düşünebilirsiniz.

Daha büyük ağaçlarda ağacın etrafını saran süsleri yapmak için yün blokları kullanıyorum.

1744279973299.png

Renk paletleri ve diğer blok türleriyle oynamaktan çekinmeyin. Çoğu dekorasyon bloğu doğrudan yaprakların üzerine yerleştirilemez, ancak tıpkı mumlar gibi bazıları etrafta yüzebilir.

Kendi büyük ağacım için renk paletini bir dizi mavi ve farklı beyaz tonlarına çevirdim. Sadece yün blokları kullanmak yerine, beyaz yün boyunca pürüzsüz kuvars da ekledim.

Mavi yün bloklarla üst kısmına küçük ametist tomurcukları ekledim.

1744279981946.png

Yıldızı deniz fenerleri ve etrafına kuvars merdivenlerle inşa ettim.

Ağacın altında ve etrafında spiral şeklinde uzanan uç çubuklar var. Uç çubukların elde edilmesi biraz daha zor olduğundan, mumlar ve renkli cam paneller bir sonraki tercihim olurdu.