WinSCP Üzerinden Game & Mysql Yedek Nasıl Alınır ?

Resim Yükle

Slaves

Admin
Admin
Üye
13 Nis 2025
1,108
520,745
885
Admin
www.mt2-pvpserverler.com
Merhaba Turkmmo Forum Üyeleri

Bu konumuzda sizlere WinSCP Üzerinden Game & Mysql Yedek Nasıl Alınır ? konu başlığı altında detaylı bir rehber sunacağım.

Forum içerisinde özelden mesaj olarak aldığım mesajlara hitaben bu konuyu açma gereği duydum. Putty üzerinden yedek almasını bilmeyen, kolay yoldan WinSCP yardımı ile rahatlıkla alabilir.

Dilerseniz yavaştan anlatıma geçelim;
Kurulum sırasında ihtiyacımız olan programlar;
WinSCP

1.ADIM
Öncelikle bilgisayarımıza WinSCP indirelim. İndirmek için bağlantıya gidebilirsiniz.
1.png

2.ADIM
Gerekli programı indirdikten sonra programı açalım. Putty eriştiğiniz bilgiler ile giriş sağlayabilirsiniz.
1.1.png

3.ADIM
İlk önce game yedeğini almak için /usr alanına gidelim.
2.png

4.ADIM
Kullandığınız fileste çoğu dizin game,home yada main olarak değişkenlik göstermektedir. Benim filesimde game olarak yazdığı için game dosyasına sağ tıklayıp, ÖZEL DOSYA KOMUTLARI - Tar/Gzip tıklayalım. Gerekli işlemi yaptıktan sonra 1-2 dakika içerisinde game.tgz şeklinde /usr ana dizine game dosyanızın yedeğini alacaktır.
3.png

5.ADIM
Yukarıdaki adımlarda GAME dosyamızın yedeğini aldık. MYSQL işlemi içinde var/db alanına girelim.
4.png

6.ADIM
ÖZEL DOSYA KOMUTLARI - Tar/Gzip tıklayalım. Gerekli işlemi yaptıktan sonra 1-2 dakika içerisinde mysql.tgz şeklinde /var/db ana dizine mysql dosyanızın yedeğini alacaktır.
5.png

Yukarıdaki işlemleri sorunsuz yaptığınız taktirde GAME ve MYSQL dosyalarınızın güncel yedeklerini alabilirsiniz.

Not : Aldığınız yedekleri masaüstüne alabilirsiniz.